A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a héját vékonyan lehántjuk.
A belső magvas részt kivághatjuk. Akit nem zavar, az nyugodtan benne hagyhatja.
(Mi nem szeretjük még a leggyengébb magokat sem, ezért én egyetlen mozdulattal egy kiszúróval kimetszettem a közepét.)
A karikákat besózzuk és hagyjuk állni, míg a panírozáshoz szükséges alapanyagokat előkészítjük.
Három tányért veszünk, az elsőbe beleszórjuk a lisztet, a másodikba beleütjük a tojásokat és egy villával kissé felverjük, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát.
A sótól a cukkini kis levet ereszt, ezt leöntjük róla és a fenti sorrendben bepanírozzuk
Forró olajban pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Én fokhagymás mártogatós készítettem hozzá. 2 dl tejfölbe szórtam 2 nagy csipet sót és belezúztam 2 nagyobb, megtisztított fokhagymát.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.