Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / panir ( zsemlemorzsa ) » Rántott csirkemáj

felvitel dátuma: 2015-07-09 12:43:31       mai nézettség: 1       nézettség: 2007
részletes recept
Rántott csirkemáj
Hozzávalók 6 személyre:

½ kg csirkemáj
liszt
tojás
zsemlemorzsa

fokhagyma
olaj
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A májat megmossuk és a fehér hártyás részt eltávolítjuk  róla. Jól lecsepegtetjük, majd papírtörlőre rakjuk, hogy teljesen leszáradjon. (így nem fog fröcsögni az olajban)
Enyhén besózni (nem fog megkeményedni a máj sütés közben!!!!), majd a szokásos módon bepanírozzuk . Liszt majd tojás és  zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd belehelyezzük a bepanírozott májat. Ezután belenyomunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát. Ettől finom ízt kap, de amint elkezdenek a fokhagyma darabok szép színt kapni, kanállal ki kell szedni az olajból.
Párperc alatt, többször átfordítva készre sütjük  a májat. Papírtörlőre kiszedjük és kicsit még utána sózni.
Egy nagyon finom, fokhagymás ízesítésű omlós májat kaptam .
Tálaláskor rizst adtam hozzá.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2015 július 10

Érdemes azt mondom mert nagyon finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*