Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / töltött étel receptek » Rakottkrumpli

felvitel dátuma: 2018-02-07 11:07:57       mai nézettség: 2       nézettség: 1801
részletes recept
Rakottkrumpli
Hozzávalók 6 személyre:
1,5 kg krumpli
6 db tojás
20 dkg Gyulai füstöltkolbász
1 kispohár tejföl
só izlés szerint
1,5 dl víz
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
Megfőzzük a tojásokat és a krumplikat is héjában. A krumplikat jó 20 percig főzzük, hogy jól 
megfőljön.
Ha megfőtt, leöntjük róla a forró vizet, s hideg vizet öntünk rá. 
Megpucoljuk a tojásokat, majd felkarikázzuk.
A krumplik is aránylag hamar kihűlnek a hideg víztől, s azokat is megpucoljuk, majd fel-
karikázzuk 3-4 mm-esre.

Egy 35x20 cm-es tepsit kicsit kikenünk olajjal, vagy zsírral, ki hogy szereti. 
A tepsibe rakunk egy sor krumplit, megsózzuk, s rárakjuk a tojáskarikák felét. Ezt is meg-
sózzuk, majd ismét krumplikarikákat rakunk rá, amiket megsózunk. Erre jönnek a kolbász-
karikák. Lehet akár vékony, akár vastag Gyulai kolbászkarikákat rakni rá, amilyen éppen 
van otthon. 
Erre megint jön egy sor krumplikarika, amit megsózunk, majd a maradék tojáskarikákat 
rárendezgetjük, s megsózzuk. Erre rakjuk a maradék krumplikarikákat, amiket szintén 
megsózunk. 
A kispohár tejfölt villával jól összekeverjük, s szépen ráöntjük, majd elsimítjuk a krumpli 
tetején. 

Gázsütő 7-os fokozatán 30 percet sütjük. Félidőben kivesszük a tepsit, s a belső felét rakjuk 
kivülre, hogy egyformán szép pirosra süljön a krumplik teteje, s összeérjenek az ízek.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/234_Rakottkrumpli.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*