1,5 kg krumpli 6 db tojás 20 dkg Gyulai füstöltkolbász 1 kispohár tejföl só izlés szerint 1,5 dl víz
Megfőzzük a tojásokat és a krumplikat is héjában. A krumplikat jó 20 percig főzzük, hogy jól
megfőljön. Ha megfőtt, leöntjük róla a forró vizet, s hideg vizet öntünk rá. Megpucoljuk a tojásokat, majd felkarikázzuk. A krumplik is aránylag hamar kihűlnek a hideg víztől, s azokat is megpucoljuk, majd fel-
karikázzuk 3-4 mm-esre. Egy 35x20 cm-es tepsit kicsit kikenünk olajjal, vagy zsírral, ki hogy szereti. A tepsibe rakunk egy sor krumplit, megsózzuk, s rárakjuk a tojáskarikák felét. Ezt is meg- sózzuk, majd ismét krumplikarikákat rakunk rá, amiket megsózunk. Erre jönnek a kolbász- karikák. Lehet akár vékony, akár vastag Gyulai kolbászkarikákat rakni rá, amilyen éppen van otthon. Erre megint jön egy sor krumplikarika, amit megsózunk, majd a maradék tojáskarikákat rárendezgetjük, s megsózzuk. Erre rakjuk a maradék krumplikarikákat, amiket szintén megsózunk. A kispohár tejfölt villával jól összekeverjük, s szépen ráöntjük, majd elsimítjuk a krumpli tetején. Gázsütő 7-os fokozatán 30 percet sütjük. Félidőben kivesszük a tepsit, s a belső felét rakjuk kivülre, hogy egyformán szép pirosra süljön a krumplik teteje, s összeérjenek az ízek.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.