Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Fő étel » Rakott húsos, sajtos krumpli

felvitel dátuma: 2023-11-03 11:20:03       mai nézettség: 1       nézettség: 163
részletes recept
Rakott húsos, sajtos krumpli
Hozzávalók 6 személyre:
Hozzávalók: 6-7 szem közepes méretű krumpli, 1 kg sertés darálthús, 1 vödrös tejföl, 400 g reszelt trappista sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 1 teáskanál só a raguhoz és, egy evőkanál só a krumplihoz.
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
Elkészítés : a krumplit odatesszük héjastól főni bő vízben. Beleszórjuk a sót és hagyjuk főni . A hagymákat apróra vágjuk , és egy magas falú serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket meg a sót ,majd félre tesszük. Miután a krumplik megfőttek, kivesszük egy tálba és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt megpucoljuk a krumplikat, majd felkarikázzuk. Összeállítás: egy mélyebb tepsi aljára helyezzük a fele krumplit. Erre mehet a ragu. Eligazgatjuk ,majd egy kanál segítségével kis közönként teszünk tejfölt. Ezután megszórjuk egy kevés sajttal. Erre tesszük a maradék krumplit. A tetejét megkenjük vastagon tejföllel, majd az összes sajtot rászórjuk és eligazgatjuk rajta. 190 fokon aranybarnára sütjük. Kb. 20-25 perc .
Szakács: fatime


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*