Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Krumplis egytálak » Rakott darálthúsos, sonkás, kolbászos,dupla sajtos

felvitel dátuma: 2023-05-12 15:55:58       mai nézettség: 5       nézettség: 301
részletes recept
Rakott darálthúsos, sonkás, kolbászos,dupla sajtos
Hozzávalók 6 személyre:
Hozzávalók a raguhoz: 500g sertés darálthús 1 közepes fej vöröshagyma 6 gerezd fokhagyma 1 ek. fűszerpaprika 1tk. fűszerkömény őrölt 1tk. feketebors őrölt 1 csapott evőkanál só 1dl olaj További hozzávalók: 1,5kg krumpli 500g csabai füstölt kolbász 450g tejföl 1tk. só 2db natúr tömlős sajt 300g reszelt trappista sajt 8 szelet sonka
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A ragu elkészítése: A hagymákat megpucoljuk,megtisztítjuk,apróra vágjuk,majd az olajon közepes lángon elkezdjük pirítani. Mikor megpirult ,hozzáadjuk a darálthúst és fehéredésig pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk,hozzáadjuk a fűszereket és sót,majd jól elkeverjük és további 2-3 percig pirítjuk. Félrehúzzuk a tűzhelyről. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk majd a reszelő , szeletelő részén legyaluljuk/szeleteljük. Így egységes ,vékony szeleteket kapunk. Ezt rétegzésig félretesszük. A kolbászt megpucoljuk és felkarikázzuk. Előveszünk egy mély tepsit(az enyém 35*25-ös). Az alját olajjal kikenjük. Leteszünk egy sor krumplit,majd erre tesszük az összes ragut, szépen eloszlatva rajta. Ennek a tetejére nyomjuk az egyik tömlős sajtot, majd rá tépkedjük a sonkát. Újabb réteg krumpli. A tejfölt használat előtt felkeverjük és teszünk bele egy tk. sót. A krumplira teszünk egy kevés tejfölt, majd erre jöhet 3/4 része a kolbásznak, másik tömlős sajt. Utolsó adag krumpli,majd erre az összes tejföl, reszelt sajt és ennek a tetejére a maradék kolbász. 170 fokon , légkeverésen 50-60 percet hagyjuk sűlni. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szakács: fatime


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*