Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Krumplis egytálak » Rakott burgonya

felvitel dátuma: 2015-07-16 11:48:45       mai nézettség: 1       nézettség: 1546
részletes recept
Rakott burgonya
Hozzávalók 1 személyre:

kb. 1 kg burgonya

250 g parasztkolbászvagy virsli

6-8 db főtt tojás

600-700 g tejföl

100 g vaj

2 ekzsemlemorzsa

 ízlés szerint

bors

ételízesítő

1 ek vaj (a sütőtál kikenéséhez).

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Kiegészíthető: szalonnával, almával, borsóval, zöldbabbal, lencsével, baconnel , chilivelpaprikával, paradicsommal, patisszonnal, cukkínivel, padlizsánnal, és kedvencemmel gombával is és amit még a fantáziánk és ízlésünk elbír.

Készítés:

A burgonyát (héjastul) és a tojásokat felrakjuk főnimég forrón megtisztítjuk őket, és felszeleteljük. A kolbászt is hasonló vastagságúra felkarikázzuk, hogy szépen be tudjuk rakni az edényünkbe. Egy hőálló mély edényt vagy tepsit alaposan kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük. Majd kezdhetjük az alapanyagaink rétegezéseElsőként egy sor burgonyát tegyünk az edény aljára és enyhén sózzuk és fűszerezzük, majd jöhet egy sor kolbász és a tojásszeletek. Ezt is sózzuk, fűszerezzük, a vajból pedig kis darabokat helyezünk, és a tejföl egy részét rákenjük. Még egy sort rakunk így le, ott is megsózzuk a burgonyánkat, tojást és teszünk vajat is bele és a tetejét a maradék tejföllel megkenjük. Ha valaki szereti (én néha szoktam) reszelt sajttal megszórhatja. Vagy a tejföllel összekeverjük a sajtot és úgy tehetjük a tetejére és simítsuk el szép egyenletesen.

Előmelegített sütőben kb. 40-50 percet süthetjük, míg szép aranybarna lesz a teteje és ez idő alatt összeérnek az ízek is.

Késztette: Sztarehorszki Erzsébet

Tálalás: Fine Dining

Szakács: Erzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*