kb. 1 kg burgonya
250 g parasztkolbászvagy virsli
6-8 db főtt tojás
600-700 g tejföl
100 g vaj
2 ek. zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors
ételízesítő
1 ek vaj (a sütőtál kikenéséhez).
Kiegészíthető: szalonnával, almával, borsóval, zöldbabbal, lencsével, baconnel , chilivel, paprikával, paradicsommal, patisszonnal, cukkínivel, padlizsánnal, és kedvencemmel gombával is és amit még a fantáziánk és ízlésünk elbír.
Készítés:
A burgonyát (héjastul) és a tojásokat felrakjuk főni, még forrón megtisztítjuk őket, és felszeleteljük. A kolbászt is hasonló vastagságúra felkarikázzuk, hogy szépen be tudjuk rakni az edényünkbe. Egy hőálló mély edényt vagy tepsit alaposan kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük. Majd kezdhetjük az alapanyagaink rétegezése. Elsőként egy sor burgonyát tegyünk az edény aljára és enyhén sózzuk és fűszerezzük, majd jöhet egy sor kolbász és a tojásszeletek. Ezt is sózzuk, fűszerezzük, a vajból pedig kis darabokat rá helyezünk, és a tejföl egy részét rákenjük. Még egy sort rakunk így le, ott is megsózzuk a burgonyánkat, tojást és teszünk vajat is bele és a tetejét a maradék tejföllel megkenjük. Ha valaki szereti (én néha szoktam) reszelt sajttal megszórhatja. Vagy a tejföllel összekeverjük a sajtot és úgy tehetjük a tetejére és simítsuk el szép egyenletesen.
Előmelegített sütőben kb. 40-50 percet süthetjük, míg szép aranybarna lesz a teteje és ez idő alatt összeérnek az ízek is.
Késztette: Sztarehorszki Erzsébet
Tálalás: Fine Dining
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.