60 dkg brokkoli rózsa (én fagyasztottat vettem)
30 dkg darálthús
10 dkg rizs
1 nagy pohár tejföl
1 fej hagyma
1 ek. pirospaprika
1 kk. őrölt bors
ételízesítő
olaj
só
1 ek. zsemlemorzsa
A brokkoli rózsákat mikróban pár perc alatt megpároltam.
(Természetesen lábosban párolva is tökéletes lesz.)
Kevés olajon megfuttatom a rizst, majd ha már kifehéredtek a szemek, akkor felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, megszórom kevés ételízesítővel, és takarék lángon, lefedve megpárolom.
A hagymát apróra kockázom, olajon megpirítom.
Ráteszem a darált húst, fehéredésig kavargatom, majd megszórom pirospaprikával, és egy kevés vizet öntök rá.
Só, őrölt bors, és ezt is megpárolom, majd amikor már puha a hús (darált húsnak nem kell túl sok idő) akkor zsírjára sütöm. Még melegen belekeverem a tejföl felét, szeretem, ha jó szaftos a rakottam.
Egy jénai tálat kikenek pici olajjal, majd beleteszem a brokkoli felét.
Erre jön a párolt rizs, majd a darált hús a szafttal együtt.
Befedem a maradék brokkolival.
A tejföl másik felébe belekeverek egy kis ételízesítőt és őrölt borsot, ezt kenem a rakott tetejére, majd megszórom zsemlemorzsával, és sütőbe teszem. Közepes lángnál addig sütöm, míg a teteje megkapja egy kicsit.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.