Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Főzelék étel recept » Rakott brokkoli

felvitel dátuma: 2018-10-23 20:01:25       mai nézettség: 1       nézettség: 568
részletes recept
Rakott brokkoli
Hozzávalók 3 személyre:

60 dkg brokkoli rózsa (én fagyasztottat vettem)
30 dkg darálthús
10 dkg rizs
1 nagy pohár tejföl
1 fej hagyma
1 ek. pirospaprika
1 kk. őrölt bors
ételízesítő
olaj

1 ek. zsemlemorzsa

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A brokkoli rózsákat mikróban pár perc alatt megpároltam. 
(Természetesen lábosban párolva is tökéletes lesz.)
Kevés olajon megfuttatom a rizst, majd ha már kifehéredtek a szemek, akkor felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, megszórom kevés ételízesítővel, és takarék lángon, lefedve megpárolom.
A hagymát apróra kockázom, olajon megpirítom.
Ráteszem a darált húst, fehéredésig kavargatom, majd megszórom pirospaprikával, és egy kevés vizet öntök rá.
Só, őrölt bors, és ezt is megpárolom, majd amikor már puha  a hús (darált húsnak nem kell túl sok idő) akkor zsírjára sütöm. Még melegen belekeverem a tejföl felét, szeretem, ha jó szaftos a rakottam.
Egy jénai tálat kikenek pici olajjal, majd beleteszem a brokkoli felét.
Erre jön a párolt rizs, majd a darált hús a szafttal együtt.
Befedem a maradék brokkolival.
A tejföl másik felébe belekeverek egy kis ételízesítőt és őrölt borsot, ezt kenem a rakott tetejére, majd megszórom zsemlemorzsával, és sütőbe teszem. Közepes lángnál addig sütöm, míg a teteje megkapja egy kicsit.

Szakács: Timcsi


Film link: https://ugymintotthon.blogspot.com/search/label/Z%C3%B6lds%C3%A9ges%20%C3%A9telek

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*