Tészta: 2 lap piskótához: 10 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt.
Töltelék: baracklekvár, 20 dkg porcukor, kb. 1 dl víz, 1 cs. vaníliás cukor, 1,5 dl erős feketekávé, 1 evőkanál kakaópor, 1 dl rum vagy rumaroma, 5-6 evőkanál málna vagy meggyszörp, 5 dkg vaj.
Máz: 20 dkg porcukor, 1 kisebb citrom leve, 1/2 dl meggylé vagy meggyszörp, 1 evőkanál ru.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 5 dkg porcukorral kemény habot verünk. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral, majd beleszitáljuk a lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk fehérjehabot és sima masszává keverjük. A sütőpapírral bélelt két közepes nagyságú tepsiben megsütjük 2 lapot. Ha kicsit kihűlt, egyik lapot félbe vágjuk. Az alsó lapot bekenjük baracklekvárral és másik fél lapot belsejét is bekenjük lekvárral. Elkészítjük a tölteléket: a másik külön sütött lapot kockákra vágjuk, elmorzsoljuk. A porcukrot vízzel és vaníliával felforraljuk, hozzáadjuk a rumot , kávét, kakaót, vajat és ezzel meglocsoljuk a piskóta morzsát, hozzáadjuk még szörpöt is, és jó összekeverjük masszává. Két lekvárral megkent lap közé töltjük. Kissé lenyomkodjuk majd hűtőbe teszünk 1 órára dermedni és utána tetejét bekenjük mázzal. A mázhoz porcukrot, citrom és meggylevet és rumot fényesre keverjük és tésztára kenjük. Száraz hűvös helyen hagyjuk megkötni. Ha megszáradt a máz, a süteményt felszeletelhetjük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.