60 dkg. pulykamell
20 dkg. bacon szalonna
só, őrölt bors
4 evőkanál tejföl
3 ek. liszt
2 tojás
20 dkg. reszelt sajt.
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A húst kis kockákra vágtam. Sóztam, borsoztam, kicsit állni hagytam.
3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel simára kevertem, hozzákevertem a tömlős sajtot 15dkg reszelt sajtot és a kockákra vágott húst,illetve a fokhagymát apróra vágva .
Őzgerincformát kivajaztam, zsemlemorzsával megszórtam, és kibéleltem a szalonnacsíkokkal úgy, hogy túllógjon a formán.
Belekanalaztam a húsos masszát, ráhajtottam a bacont, megkentem 1 evőkanál tejföllel, megszórtam az 5 dkg. reszelt sajttal.
Kibéleltem egy tepsit sütőpapírral abba tettem be a formát az előmelegített sütőbe amiben kb. 40 percig sütöttem.
Majd picit később mikor megtudtam fogni sütés után , egy papírral kibélelt tepsibe kifordítottam , és még visszadugtam a sütőbe, hogy a szalonna megpiruljon.Zöldséges rízzsel tálaltam .
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.