Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Pozsonyi rakott TÉSZTA

felvitel dátuma: 2018-04-13 22:48:29       mai nézettség: 1       nézettség: 1552
részletes recept
Pozsonyi rakott TÉSZTA
Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg  makaróni tészta Soós
  • 1 kiskanál só
  • 8 dkg vaj vagy margarin
  • 4 db tojás
  • 7-8 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4-5 evőkanál darált  mák 
  •  mazsola
  • 6-7 evőkanál sárgabaracklekvár
  • a forma kikenéséhez:
  •  vaj vagy margarin
  •  zsemlemorzsa
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és hűlni hagyjuk. A vajata tojások sárgájával, végül 5-6 evőkanál cukorral keverjük habosra. A tejfölt, a citromhéjat észtát hozzáadjuk, azután beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tojásfehérjét is.Egy kb. 25x20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával behintjük, a tészta egyharmadát belesimítjuk. A maradék cukorral összekevert mákot meg a mazsolát rászórjuk, egyharmadnyi tésztával befedjük. Ezután a lekvárt kenjük rá, majd a tésztával letakarjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon) 1 órán át sütjük. Melegen, kockákra vágva tálaljuk.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*