10 dkg köles
10 dkg füstölt, húsos szalonna
1 db nagyobb póréhagyma
1 tk só vagy ételízesítő
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
1 kk borsikafű
½ kk őrölt babérlevél
2 ek aprított petrezselyem
25 dkg spenót
1 db kicsi fej lila hagyma
1 db sárgarépa
½ db citrom leve
Kiváló köret egy szelet hús mellé, de önmagában is megállja a helyét.
A kölest alaposan megmossuk, és kb. háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük. 10 dkg füstölt szalonnát apró kockákra vágunk, kiolvasztjuk a zsírját. A póréhagyma fehér részét felaprítjuk, és üvegesre pároljuk rajta. A megfőtt köleshez adjuk, sóval vagy ételízesítővel, 3-4 gerezd zúzott fokhagymával, 25 dkg spenóttal, és még ½ dl vízzel összefőzzük. A tűzről lehúzva borsikafűvel, őrölt babérlevéllel, petrezselyemmel fűszerezzük. Hozzáadjuk a nyers, kicsi fej lila hagymát, a szál lereszelt sárgarépát, és ráfacsarjuk egy ½ citrom levét. Az egészet jól összekeverjük, tálra halmozzuk, vékony karikára vágott póréhagymával, paradicsomszeletekkel, főtt tojással vagy sajttal díszítjük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.