Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / roston étel receptek » Pljeskavica

felvitel dátuma: 2015-06-27 18:06:59       mai nézettség: 1       nézettség: 2293
részletes recept
Pljeskavica
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg. marha lapocka, vagy nyak,
25 dkg. sertésdagadó,
25 dkg. bárányhús,
1 kisebb fej vöröshagyma, 
1 kávéskanál szódabikarbóna,
só, őrölt bors, 
szárított, vagy friss kakukkfű,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
1 dl. csont alaplé, vagy szódavíz,
kevés étolaj.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
A csevapcsicsához hasonlóan Szerb étel. Annyiban különböznek egymástól, hogy míg a csevapot zúzott fokhagymával, a pljeskavizát nagyon apróra vágott, vagy darált vöröshagymával ízesítik. A csevapcsicsát apró kolbászkákra, a pljekavicát húspogácsára formázzuk.  
A húsokat kétszer ledaráljuk a hagymával együtt, ezzel is keverednek. Sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, csont alaplével (használnak hozzá szódavizet is) őrölt pirospaprikával jól elkeverjük, alaposan összedolgozzuk, majd 30 - 35 órára lefóliázott edényben hűtőbe tesszük. Ezalatt a szódabikarbóna megpuhítja a rostokat. Így a fűszerek könnyebben felszívódnak, ezzel teljes értékűvé téve a keverék ízét. Én megkóstolom mint a kolbászhúst, hiszen így érzem, szükséges-e valami még hozzá! Ezután húspogácsákat formálok belőle, (kisebbeket mint a hamburger hús) majd rácson, kevés olajjal megkenve megsütöm. Készíthető grillen, faszénen, de tepsiben, rácson is. Ha sütőlapon sütjük, tanácsos időnként olajjal megkenegetni. Így nem ragad a sütőlaphoz!
A pljeskavicát kajmakkal, alvadt édes de sózott egyedi ízű tejtermékkel tálalják, de mivel Szerbia szerte éttermekben is felszolgálják, sült krumpli is illik hozzá köretként.
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/06/kolbaszkak-csevapcsicsi-pljeskavica.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*