40 dkg finomliszt
0,75 dl hidegen sajtolt lenolaj
http://grapoilashop.hu/
1 tk só
2,5 dl langyos tej
1 cs. szárított élesztő
+ pizzakrém
ízlés szerint apróra vágott sonka,
1 ek pizza fűszerkeverék
tetejére:
1 db felvert tojás
1 ek. lenmag
Tálba mérem a lisztet, rászórom a sót, az élesztőt. Kimérem és ráöntöm az olajat, valamit a langyos tejet, és pár perc alatt rugalmas tésztává állítom össze. Nagyon könnyű vele dolgozni, hamar összeáll. Nem kell keleszteni! Kétfelé veszem a tésztagömböt, és kb. 2 mm vastag téglalappá nyújtom. Megkenem pizzakrémmel, megszórom a fűszerkeverékkel és szépen eloszlatom rajta a felkockázott sonkát. Persze bármilyen feltét kerülhet rá. Szorosan feltekerem, és egy éles késsel ferdén úgy darabolom, hogy csinos háromszögeket kapjak. Sütőpapírral bélelt tepsire pakolom, és hagyom letakarva fél órát pihenni. Közben begyújtom a sütőt, hogy jól felmelegedjen. Ha letelt az idő, akkor a felvert tojással lekenegetem a tésztákat, és a tetejüket megszórom lenmaggal. mehetnek a sütőbe. Közepes lángon 15-20 perc alatt megsülnek, érdemes figyelgetni őket.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.