Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Pizza étel receptek » Pizza zabpehellyel

felvitel dátuma: 2024-09-21 11:29:47       mai nézettség: 1       nézettség: 120
részletes recept
Pizza zabpehellyel
Hozzávalók 2 személyre:

A tésztához:

3 db tojás

9 dkg krémsajt

1 tk reszelt fokhagyma

1 tk felaprított snidling

3-4 ek apró szemű zabpehely (ha még diétásabbra akarjuk, a zabpehely el is maradhat)

1 tk házi majonéz (elmaradhat)

Feltéthez:

1 db kis doboz sűrített paradicsom

½ ek felaprított bazsalikom

só, oregánó, sonka, gomba, paradicsom,

lila hagyma, mozzarella sajt, vagy kinek mi tetszik

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Imádod a pizzát, de fogyózol? Próbáld ki ezt az alakbarát változatot! Tortillának is lehet használni ezt a tésztát, mert elég vékony, és könnyen hajlítható.

A sűrített paradicsomot felhígítjuk egy kevés vízzel, belekeverjük a felaprított bazsalikomot, kevés sót, félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájákat kikeverjük a sajtkrémmel, majonézzel, a reszelt fokhagymával, snidlinggel, zabpehellyel, kevés sóval, majd lazán belekeverjük a fehérjehabot. Egy kicsit hagyjuk állni, hogy a zabpehely felszívhassa a nedvességet. Olajjal megkent sütőpapírra adagoljuk, lehet 4 kisebb halmot vagy egy nagyot, és 150-160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig. Sütés közben szépen meg fog emelkedni, de majd össze is fog esni, nem kell meglepődni, ez így jó. Kivesszük a sütőből, megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a nekünk tetsző feltétet, megszórjuk oregánóval, a reszelt mozzarellával, visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni nem kezd a tetején.A sűrített paradicsomot felhígítjuk egy kevés vízzel, belekeverjük a felaprított bazsalikomot, kevés sót, félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájákat kikeverjük a sajtkrémmel, majonézzel, a reszelt fokhagymával, snidlinggel, zabpehellyel, kevés sóval, majd lazán belekeverjük a fehérjehabot. Egy kicsit hagyjuk állni, hogy a zabpehely felszívhassa a nedvességet. Olajjal megkent sütőpapírra adagoljuk, lehet 4 kisebb halmot vagy egy nagyot, és 150-160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig. Sütés közben szépen meg fog emelkedni, de majd össze is fog esni, nem kell meglepődni, ez így jó. Kivesszük a sütőből, megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a nekünk tetsző feltétet, megszórjuk oregánóval, a reszelt mozzarellával, visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni nem kezd a tetején. 

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*