A tésztához:
3 db tojás
9 dkg krémsajt
1 tk reszelt fokhagyma
1 tk felaprított snidling
3-4 ek apró szemű zabpehely (ha még diétásabbra akarjuk, a zabpehely el is maradhat)
1 tk házi majonéz (elmaradhat)
Feltéthez:
1 db kis doboz sűrített paradicsom
½ ek felaprított bazsalikom
só, oregánó, sonka, gomba, paradicsom,
lila hagyma, mozzarella sajt, vagy kinek mi tetszik
Imádod a pizzát, de fogyózol? Próbáld ki ezt az alakbarát változatot! Tortillának is lehet használni ezt a tésztát, mert elég vékony, és könnyen hajlítható.
A sűrített paradicsomot felhígítjuk egy kevés vízzel, belekeverjük a felaprított bazsalikomot, kevés sót, félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájákat kikeverjük a sajtkrémmel, majonézzel, a reszelt fokhagymával, snidlinggel, zabpehellyel, kevés sóval, majd lazán belekeverjük a fehérjehabot. Egy kicsit hagyjuk állni, hogy a zabpehely felszívhassa a nedvességet. Olajjal megkent sütőpapírra adagoljuk, lehet 4 kisebb halmot vagy egy nagyot, és 150-160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig. Sütés közben szépen meg fog emelkedni, de majd össze is fog esni, nem kell meglepődni, ez így jó. Kivesszük a sütőből, megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a nekünk tetsző feltétet, megszórjuk oregánóval, a reszelt mozzarellával, visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni nem kezd a tetején.A sűrített paradicsomot felhígítjuk egy kevés vízzel, belekeverjük a felaprított bazsalikomot, kevés sót, félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájákat kikeverjük a sajtkrémmel, majonézzel, a reszelt fokhagymával, snidlinggel, zabpehellyel, kevés sóval, majd lazán belekeverjük a fehérjehabot. Egy kicsit hagyjuk állni, hogy a zabpehely felszívhassa a nedvességet. Olajjal megkent sütőpapírra adagoljuk, lehet 4 kisebb halmot vagy egy nagyot, és 150-160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig. Sütés közben szépen meg fog emelkedni, de majd össze is fog esni, nem kell meglepődni, ez így jó. Kivesszük a sütőből, megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a nekünk tetsző feltétet, megszórjuk oregánóval, a reszelt mozzarellával, visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni nem kezd a tetején.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.