Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tészta ételek receptek » Pirított tarhonyaleves

felvitel dátuma: 2014-05-10 16:30:17       mai nézettség: 1       nézettség: 2506
részletes recept
Pirított tarhonyaleves
Hozzávalók 6 személyre:
  • 20 dkg tarhonya tészta
  • 2 ek olaj
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 zsenge karalábé
  • 4 kisebb szem krumpli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 0,5 paprika
  • 3 szál petrezselyemlevél
  • 1 tk
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk darált paprika
  • 1 leveskocka
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A krumplit felkockázzuk.

A sárgarépát, a petrezselymet karikára, a karalábét kockára vágjuk.

A vöröshagymát és a paprikát megtisztítjuk.

A tarhonyát a felforrósított olajon szép barnára pirítjuk, majd rádobjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét (Óvatosan, nehogy megégesse a kezünket a felcsapó forró gőz!) és jól összeforgatjuk.

Felöntjük vízzel, hozzáadjuk egészben a vöröshagymát, a paprikát, a petrezselyemlevelet és a darált paprikát. Meghintjük a sóval, borssal, beledobjuk a leveskockát.

Hagyjuk felforrni, majd belerakjuk a krumplit.

Ha minden zöldség megpuhult, elzárhatjuk a lángot.

Melegen kínáljuk.

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*