Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Bográcsos / grilles ételek » Pincepörkölt bográcsban

felvitel dátuma: 2015-05-24 18:59:00       mai nézettség: 1       nézettség: 2410
részletes recept
Pincepörkölt bográcsban
Hozzávalók 12 személyre:
60 dkg marhahús (lábszár, nyak)
60 dkg sertéscsülök, csont nélkül
60 dkg sertéshús (köröm, farok vegyesen
60 dkg sertéslapocka
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg zsír
2 kg burgonya
3 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db paprika
2 db paradicsom
1 db hegyes (erős) paprika
2 ek pirospaprika
2 dl száraz vörös bor
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:
Zsíron megpirítom a felaprított kolozsvári szalonnát, majd hozzáadom apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és megdinsztelem rajta.
Megszórom pirospaprikával, majd hozzáadom a feldarabolt marhahúst, és kevés vizet öntök alá. Ízlés szerint sózom.
Beleteszem a felaprított paprikákat és paradicsomot, fél óra után hozzáadom a megtisztított és feldarabolt sertéskörmöt és farkat. Újabb fél óra múlva beleteszem a felkockázott csülköt és lapockát és puhára főzöm az egészet. Amikor minden hús benne van, megkóstolom, ha szükséges sózom. Az elfőtt levet mindig kevés vízzel pótolom.
Amikor puha a hús, beleöntöm a bort, megforralom vele és tetszőlegesre vágott főtt krumplival tálalom.
Idényhez illő salátát, vagy savanyúságot kínálok mellé.
A krumplit bele is lehet főzni, akkor kell beletenni amikor a hús megpuhult. Ilyenkor hosszabb lére engedem a pörköltet, a bort is ekkor öntöm bele, a krumpli mennyiségének megfelelően sózom, és már nem keverem, csak forgatom a bográcsot, hogy a krumpli ne törjön. A krumplival készre főzöm.
 
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*