Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Bográcsos / grilles ételek » Pincepörkölt bográcsban

felvitel dátuma: 2015-03-06 18:55:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1294
részletes recept
Pincepörkölt bográcsban
Hozzávalók 12 személyre:
1 kg. marhahús, 1 kg. sertéshús, 1 kg. sertés belsőség.
1 kg. vöröshagyma,
10 gerezd fokhagyma,
1/2 kg. zöldpaprika, + 1 kis db. csípős,
1/2 kg. paradicsom,
, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
1 kiskanál köménymag,
2 dl. száraz vörösbor,
1 kanál zsír.
 
Összefőzhető krumplival, vagy tarhonyával is, de lehet külön köretet is készíteni hozzá.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:
A bográcsban felhevítjük a zsírt, és hozzáadjuk a felcsíkozott hagymát, és kicsit később, a szétnyomott fokhagymát is. A köménymagot kicsit kipattogtatjuk a felhevült zsíron, majd a feldarabolt marhahúst, és a sertés belsőséget is hozzáadjuk. Rövid pirítás után felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Jól megsózzuk, és a bográcsba tesszük a nagyon apróra vágott, vagy egészben hagyott paradicsomokat. (ez utóbbi esetben a paradicsomokat kicsumázzuk, a bőrt a végén kereszt alakban bevágjuk, majd mikor a bőr a forró lében kezd felpenderedni rajta, kiemeljük, és rövid hűtés után lehúzzuk róla. Ezután visszatesszük a hámozott paradicsomot) A paradicsom héja nem emészthető, így ha apróra vágjuk, a pici héjdarabok nem rontják el az étel élvezeti értékét, ha pedig az előbb leírt módon meghámozzuk a paradicsomokat, szintén nem találkozunk héjdarabokkal a pörköltben
Rövid főzés után a bográcsba tesszük a sertéshúst is. A sertés színhús hamarabb meg, mint a marha, a belsőség pedig nem szét, ezért tanácsos külön - külön a bográcsba tenni őket! Ha csípős paprikát is teszünk bele, azt is adjuk hozzá. Én a zöldpaprikát csak később szoktam a bográcsba tenni, mert családom úgy szereti, ha nem szét a paprika, hanem enyhén roppanós marad, mint a lecsóban. Ha külön főzünk ki hozzá köretként tarhonyát, vagy krumplit, most kezdjünk hozzá! A pörkölt ízét ellenőrizzük, és ha szükséges utána ízesítjük. Az őrölt pirospaprikát csak akkor adom hozzá, amikor már a hús megfőtt. A paprikát elkeverem a vörösborban, és hozzáöntöm a pörkölthöz. Frissen borsot őrlök , és felforralom. Ha nem külön főztem ki hozzá krumplit, akkor a kockázott burgonya bele is főzhető a kész pörköltbe, így lehet, hogy kevés vízzel pótolni kell a felvett lét.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*