30 dkg cukor, 2 evőkanál méz, 1-1,5 dl gyümölcslé, 1 citrom leve, 16 gr étkezési zselatin, 6 evőkanál víz.
A cukrot, mézet, 1-1,5 dl gyümölcslevet és egy kisebb citrom levét jól összefőzzük. A zselatint feloldjuk 6 evőkanál vízben. A zselatint fokozatosan adjuk a sziruphoz, közben robotgéppel keverjük, míg jó habos nem lesz. Egy pár centi magas falú tálkát vagy műanyag dobozt alufóliával kibélelünk, hogy a fényes fele legyen felfelé, olvasztott vajjal vékonyan kikenjük, beleöntjük a masszát és berakjuk a hűtőbe minimum 3-4 órára, a tetejét nem kell letakarni (nálam egy éjszakát pihent). Ha jól áthűlt keményítő+porcukor keverékre borítjuk, levesszük róla a fóliát, (nem mindig egyszerű főleg az oldalán, de határozott mozdulatokkal szépen lejön, nem kell tartani tőle, nem szakad el a cukor). Ollóval kockára vagdossuk és minden oldalát beleforgatjuk a keményítővel összekevert porcukorba. Fóliával letakarva vagy zacskóba tároljuk, hogy ne száradjon ki.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.