Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 március 31 hétfő Árpád névnapja

Főoldal » Parmezános puliszka

felvitel dátuma: 2025-02-25 16:27:46       mai nézettség: 1       nézettség: 95
részletes recept
Parmezános puliszka
Hozzávalók 4 személyre:

35 g Meggle zöldfűszeres és fokhagymás fűszervaj

1 db kisebb póréhagyma vagy 2-3 szál újhagyma

10 dkg kukoricadara

2,5 dl tej

2,5 dl víz

1 tk ételízesítő

1 kk só

2-3 dkg parmezánsajt

Előkészületi idő: 50 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A fűszervajon megpároljuk a nem túl apróra vágott póréhagymát, majd félretesszük. Egy kisebb fazékba öntjük a vizet és a tejet, hozzáadjuk az ételízesítőt, de vigyázzunk, mert a parmezán is sós, és elkezdjük forralni. Én akkor szoktam hozzáadni a kukoricadarát, amikor még nem forrt fel teljesen a víz, így nem csomósodik. Amikor felforrt, takarékra állítjuk a lángot, hagyjuk néhány percig főni, néha megkeverjük, majd lezárjuk a gázt, lefedjük, hadd szívja meg magát a gőzben a dara. Közben lehet mást csinálni. 20-30 perc múlva, ha még mindig van alatta folyadék, ismét meggyújtjuk alatta a gázt, de ekkor már folyamatosan keverni kell, nehogy lekapja az alját. Amikor felszívta az összes folyadékot, összeállt, lekapcsoljuk megint a gázt, lefedjük, hagyjuk pár percig pihenni, majd belekeverjük a parmezánt, és a fűszervajban párolt póréhagyma nagy részét. Kikanalazzuk egy tálra vagy tálcára, késsel szépen egyenesre simítjuk. Ha a vendégeinket akarjuk elkápráztatni, különböző formákkal kiszaggatjuk, majd a tetejükre 1-1 kiskanálnyi póréhagymát teszünk.

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*