35 g Meggle zöldfűszeres és fokhagymás fűszervaj
1 db kisebb póréhagyma vagy 2-3 szál újhagyma
10 dkg kukoricadara
2,5 dl tej
2,5 dl víz
1 tk ételízesítő
1 kk só
2-3 dkg parmezánsajt
A fűszervajon megpároljuk a nem túl apróra vágott póréhagymát, majd félretesszük. Egy kisebb fazékba öntjük a vizet és a tejet, hozzáadjuk az ételízesítőt, de vigyázzunk, mert a parmezán is sós, és elkezdjük forralni. Én akkor szoktam hozzáadni a kukoricadarát, amikor még nem forrt fel teljesen a víz, így nem csomósodik. Amikor felforrt, takarékra állítjuk a lángot, hagyjuk néhány percig főni, néha megkeverjük, majd lezárjuk a gázt, lefedjük, hadd szívja meg magát a gőzben a dara. Közben lehet mást csinálni. 20-30 perc múlva, ha még mindig van alatta folyadék, ismét meggyújtjuk alatta a gázt, de ekkor már folyamatosan keverni kell, nehogy lekapja az alját. Amikor felszívta az összes folyadékot, összeállt, lekapcsoljuk megint a gázt, lefedjük, hagyjuk pár percig pihenni, majd belekeverjük a parmezánt, és a fűszervajban párolt póréhagyma nagy részét. Kikanalazzuk egy tálra vagy tálcára, késsel szépen egyenesre simítjuk. Ha a vendégeinket akarjuk elkápráztatni, különböző formákkal kiszaggatjuk, majd a tetejükre 1-1 kiskanálnyi póréhagymát teszünk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.