Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Papucsok leveles tésztával, olaszosan

felvitel dátuma: 2014-11-30 11:53:05       mai nézettség: 3       nézettség: 1176
részletes recept
Papucsok leveles tésztával, olaszosan
Hozzávalók 6 személyre:
egy nagy tepsihez:
 
50 – 60 g. szarvasi scamorza  3 cm. hosszú, vékony csíkokra vágva,
1 csomag (500 g.) fagyasztott leveles tészta,
tetszőlegesen választott töltelék ( kolbász, virsli, császárszalonna, napon szárított paradicsom)
tojás a kenéshez,
durva szemű ,
szárított fűszerkeverék
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
A tésztát 3 mm. vastagra nyújtjuk, majd pizzavágóval 5 x 5 centis négyzetekre vágjuk. A négyzetek egyik sarkát megkenjük a lazán felvert tojással, majd a választott tölteléket, valamint egy csík sajtot mellé téve felhajtjuk.  A töltelék, csak a fantáziádra van bízva, mert nagyon változatosan lehet elkészíteni.
Tepsibe, sütőpapírra sorjázzuk úgy, hogy legyen ki távolság a papucskák közt, mert a sütés során kelnek egy kicsit még.
A papucskák tetejét megkenjük tojással, megszórjuk kevés sóval, és fűszerkeverékkel. Ehhez az összeállításhoz ajánlom, a pizza fűszert, ami bazsalikom,  oregánó, kakukkfű, rozmaring keveréke.
20 – 25 perc alatt előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*