Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Hús ételek / strucc recept » Pácolt sült oldalas

felvitel dátuma: 2015-04-30 09:50:27       mai nézettség: 1       nézettség: 1822
részletes recept
Pácolt sült oldalas
Hozzávalók 6 személyre:
1,5 kg. sertésoldalas egészben,
fokhagyma ízlés szerint, (én 6-8 gerezdet szoktam belenyomkodni)
nagy szemű tengeri só,
frissen őrölt bors,
őrölt piros paprika,
kevés étolaj,
kevés reszelt citromhéj (szárított)
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:
A húst többször átmosom, majd leitatom. Rövid, vékony pengéjű késsel lyukakat szúrok az oldalasba, majd minden lyukba hosszában félbevágott fokhagymagerezdet nyomok. Ezt addig folytatom, míg a fokhagyma el nem fogy.
A húst enyhén átkenem étolajjal, esetleg sertészsírral, így a rászórt fűszerek jobban tapadnak meg rajta. Vágódeszkára szórom a fűszereket, majd minden oldalán beleforgatom a húst. Ezután át is kenem, hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből. Legvégén megszórom durva szemű sóval, majd fedeles edényben legalább egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap alufóliával letakarva sütőbe teszem, (nem szükséges előmelegíteni) és a hús puhulásáig sütöm. Villával, vagy hústűvel ellenőrzöm az állapotát. Legvégén rövid időre leveszem a fóliát, hogy a hús teteje enyhén megpiruljon.
Fél órát fóliába csomagolva pihentetem szeletelés előtt. Így az ízek visszaszivárognak a húsba, és omlósabb, finomabb is lesz.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*