Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / marha recept » Pacalpörkölt

felvitel dátuma: 2015-04-12 09:24:22       mai nézettség: 1       nézettség: 2244
részletes recept
Pacalpörkölt
Hozzávalók 4 személyre:
Előfőzéshez:
3 db babérlevél
10 szem bors
1 kg pacal
Pörkölthöz:
3 ek zsír
2 fej vöröshagyma
2 ek pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
2 dl száraz vörösbor
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
őrölt bors
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 110 perc
Elkészítés:
Az előfőzéshez kuktát használok.
A pacalt hideg vízben jól kimosom és vízben felteszem főni a szemes borssal és babérlevéllel. Ha felforrt a habot leszedem és lecsukom a kukta fedelét. 50 percet fütyültetem, majd amikor már kinyitható a kukta fedele, hideg vízzel leöblítem és felcsíkozom.
A pörkölt alaphoz a kockára vágott hagymát zsíron megdinsztelem, rádobom az áttört fokhagymát, az összevágott paradicsomot és paprikát, télen lecsót, megszórom pirospaprikával, fűszerekkel és alá öntöm a bort.
Ekkor beleteszem a pacalt, megsózom és felöntöm az előfőző levéből, ami éppen ellepi.
Amennyiben előfőzött fagyasztott pacalt használok, a felolvasztás után ezt adom a pörkölt alaphoz és vízzel öntöm fel.
Lefedve a pacal puhulásáig, de legalább 30 percet főzöm. Időnként megkavarom, ha elfőtte a levét, vízzel pótolom.
Főtt burgonyával tálalom és mellé friss házi kenyeret kínálok.
 
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*