Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / marha recept » Pacalpörkölt.

felvitel dátuma: 2015-03-17 07:44:31       mai nézettség: 1       nézettség: 1272
részletes recept
Pacalpörkölt.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg. előfőzött pacal,
3 db. vöröshagyma, apróra vágva,
3 gerezd fokhagyma szétnyomva,
1 db. zöldpaprika,
1 db. hámozott paradicsom,
1 dl. száraz vörösbor
kevés csípős paprika, (ízlés szerint)
kevés  kakukkfű,
1 kanál házi őrölt paprika,
kevés zsír, vagy étolaj,
, őrölt bors.
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:
A hagymát  zsíron megpirítjuk kicsit, majd a zöldpaprikával, a paradicsommal, a csípős paprikával, alapot készítünk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Én a paradicsomot a végébe keresztet vágva szoktam hozzáadn egészbeni, amit a víz felforrása után kiveszek, és lehúzom a héját. A paradicsom héja nem emészthető, nem szét, a felpenderedett héj darabok csak rontják az esztétikai, és ízélményt fogyasztás közben
Elkeverjük a fagyasztott, de közben kiolvasztott, előfőzött, konyhakész pacallal, a szétnyomott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfűvel ízesítjük.
Kb. 1 órát főzzük együtt, közben megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük, és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek. Kevés borban  feloldjuk a paprikát, és a pörkölthöz hozzátöltve készre főzzük. A bor mennyiségével vigyázzunk, mert nem alkohol, hanem csersav tartalma miatt kerül a pörköltbe.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*