Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Őszibarackos piskótatorta

felvitel dátuma: 2015-03-27 07:09:12       mai nézettség: 2       nézettség: 632
részletes recept
Őszibarackos piskótatorta
Hozzávalók 10 személyre:
 28 cm-es piskótaformához:
 
8 db tojás,
8 kanál cukor,
8 kanál liszt,
1 csomag sütőpor,
1 doboz őszibarack konzerv,
3 csomag vaníliás pudingpor,
1 csomag zselatin. (100 g.)
kevés vaj, a forma kenéséhez
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
A tojásokat  szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk!  Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
A megsült piskótát, kettévágjuk
Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot. A töltelékhez felét  használjuk fel. Rákenjük a szétvágott piskótára, és apró őszibarack darabokat szórunk bele. (előzőleg, a legszebbeket kiválogattuk a díszítésre, a tetejére
A felső piskótalapot ráborítjuk a töltelékre, majd arra is pudingot terítünk, később a torta oldalát is bevonjuk pudinggal. Ráhelyezzük a díszítésre szánt őszibarack darabokat, vagy szeleteket, és eligazítjuk.
Az őszibarack szirupjából, és zselatinból, a használati útmutató alapján főzetet készítünk, (szükség szerint a szirupot vízzel hígítjuk) és egyenletesen rácsorgatjuk az őszibaracktortánk tetejére. Mielőtt a puding megdermedne, spatulával körbeigazítjuk, majd hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt tejszínhabbal díszíthetjük.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*