4 db tojás, 4 kanál porcukor, 3 kanál liszt, 1 kanál kakaópor, 1/2 sütőpor.
krém: 1 l tej, 2 vanilia puding, 2 kanál étkezési keményítő, 8 kanál cukor, 1 mokkáskanál vaniliavelő, 1/2 l habtejszín, 1 tasak zselatin, őszibarack a tetejére 2 db, és 2 db a krémbe.
4 tojásból piskótát sütünk a szokásos módon. (tojásfehérjét felverni a sárgáját a cukorral kikeverni habosra, majd a kettőt összekeverni óvatosan a lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverve hozzákeverni.) Sütőpapírt tettem a piskotaforma aljára , előmelegített sütőben 170 fokon 20 perc alatt megsül (tűpróba ajánlatos) Ha kihűl egy nagy tálcára teszem és visszarakom a karikát rá . A pudingokat és a cukrot, a 2 kanál étk keményítővel összekeverem és a tejben állandó keverés mellett megfőzöm. Ha kihűlt 1/2 l. habtejszínt felverek és a pudinggal összekeverem. Apró kockára vágott őszibarackot keverek a krémbe és beletőltöm a piskóta tetjére, lehűtőm. Közben a tortasütő alját kebélelem alufóliával és kirakom az őszibarack szeletekkel és ráöntöm a zselatint (ami 1 tasak zselatin és őszibarack ivólékb 1/2 dl és 1/2 dl víz keveréke, ezeket összemelegítem, éppen forrpontig, majd ha hül, rákanalazom a barackra és azt is lehűtöm. Ha kellően megszilárdúlt az is meg a krém is akkor a tetejére helyezem, Annyira finom lett 10 percen belül az egész elfogyott! Hatalmas sikere volt!
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.