A tésztához:
5 dkg élesztő
4 dl tej
10 dkg kristálycukor
3 tojássárgája
60 dkg liszt
2 evőkanál étolaj
A krémhez:
20 dkg kristálycukor
25 dkg puha vaj
3 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál kakaópor
A tésztához valókat az olaj kivételével a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Az olajat csak utólag keverjük hozzá. Jó alaposan kidolgozzuk, addig dagasztjuk, amíg szépen elválik az edény falától. Ezután letakarva 45 percig langyos helyen duplájára kelesztjük.
A krémhez valókat jól kikeverjük.
Sokkal jobban szeretem kristálycukorral készíteni, mert így nem szívja fel annyira a tészta sütés közben, és határozottan finomabb, igazibb, kakaósabb a végeredmény.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk.
A kis darabokat kb. 40 cm hosszú téglalapokká sodorjuk, és a krémmel mindegyiket megkenjük.
A megkent tésztákat rúd formájúra tekerjük, majd 3-3 rudat összefonunk.
Ezt követően a két fonatot kizsírozott, kilisztezett tepsibe helyezzük, és egy kicsit még kelesztjük (amíg előmelegszik a sütő 180-190°C-ra).
A kimaradt tojásfehérjékkel megkenjük, majd 35-40 percig sütjük.
Ha úgy látjuk, hogy idő előtt túlságosan megpirulna, csökkentsük a hőt.
Kihűlés után szeleteljük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.