Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Könnyű » Ostoros kalács

felvitel dátuma: 2013-08-30 08:43:09       mai nézettség: 1       nézettség: 995
részletes recept
Ostoros kalács
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

5 dkg élesztő
4 dl tej
10 dkg kristálycukor
3 tojássárgája
60 dkg liszt
2 evőkanál étolaj

A krémhez:

20 dkg kristálycukor
25 dkg puha vaj
3 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál kakaópor
 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A tésztához valókat az olaj kivételével a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Az olajat csak utólag keverjük hozzá. alaposan kidolgozzuk, addig dagasztjuk, amíg szépen elválik az edény falától. Ezután letakarva 45 percig langyos helyen duplájára kelesztjük.

A krémhez valókat jól kikeverjük.
Sokkal jobban szeretem kristálycukorral készíteni, mert így nem szívja fel annyira a tészta sütés közben, és határozottan finomabb, igazibb, kakaósabb a végeredmény.

A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk.
A kis darabokat kb. 40 cm hosszú téglalapokká sodorjuk, és a krémmel mindegyiket megkenjük.
A megkent tésztákat rúd formájúra tekerjük, majd 3-3 rudat összefonunk.
Ezt követően a két fonatot kizsírozott, kilisztezett tepsibe helyezzük, és egy kicsit még kelesztjük (amíg előmelegszik a sütő 180-190°C-ra).
A kimaradt tojásfehérjékkel megkenjük, majd 35-40 percig sütjük.
Ha úgy látjuk, hogy idő előtt túlságosan megpirulna, csökkentsük a hőt.
Kihűlés után szeleteljük.

Szakács: marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*