5 tojásos sárga piskótát sütünk
Krém:
4 tojás
10 dkg liszt
6 dl tej
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
kellene bele rumba áztatott mazsola is, viszont én azt kihagytam mivel a család nem szereti
A tojások sárgáját 10 dkg porcukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Kanállal utána hozzá adjuk a lisztet, csomómentesre keverjük. A tejet a vaníliás cukrokkal felforraljuk, majd levesszük a tűzről és állandó keverés mellett sugárba csorgatjuk a tojássárgájás masszához. Az így kapott keveréket vissza tesszük a tűzre, sűrű pudingot főzünk belőle. A megmaradt tojásfehérjéket, a maradék 5 dkg porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük, sokáig kb. 10 percig verjük, hogy jól átfőljön, állandóan keverjük. Óvatosan összeforgatjuk a két masszát és kihűtjük.
Amíg hűl addig elkészítjük a tejszínhabot.
1 cs. tejszanhabport
1,5 dl tejben kikeverjük robotgéppel kemény habbá.
A piskótát tálcára tesszük, megkenjük a sárga vaníliás krémmel, majd a tetejére a tejszínhabot helyezzük. Villával hullámokat rajzolva bele cifrázzuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.