Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / marha recept » Ököruszályleves

felvitel dátuma: 2014-01-11 19:58:44       mai nézettség: 3       nézettség: 2144
részletes recept
Ököruszályleves
Hozzávalók 1 személyre:

1 db marhafarok (kb. 1 kg)

2 sárgarépa

2 petrezselyem-gyökér

Negyed zeller

Fél karalábé

Fej hagyma

1 paradicsom

Fél paprika

1 csokor petrezselyem

Só, egész bors

5 dkg levestészta

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 300 perc
Elkészítés:

 A marhafarkat a hentessel feldaraboltatjuk. Beletesszük egy tepsibe a répával, gyökérrel, zellerrel, karalábéval, hagymával. Forró sütőbe toljuk, a legmagasabb lángon addig sütjük, míg a zöldségek és a hús széle elkezd pirulni. Ekkor kivesszük, egy lábasba tesszük a paradicsommal, paprikával. Annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje (én 5 l-es lábasban szoktam főzni). Felforraljuk, majd rögtön mérsékeljük a lángot. Folyamatosan leszedjük a habját, nagyjából ¾ óra múlva beleteszünk egy ek sót, kb. 10 szem borsot. Beledobjuk a petrezselymet is. Alacsony lángon fedőt kissé félrecsapva gyöngyöztetjük kb. 6 órát, közben ne keverjük meg, a lének kb. 2/3-ra kell csökkenni. Ha ennél több fogyna, óvatosan öntsük fel vízzel. Mikor kész elzárjuk, fél órát fedő alatt pihentetjük. Kiemeljük a húst és a zöldségeket, a lét sűrű anyagon (pl. textilpelenka) átszűrjük.

A tésztát külön sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A húst a zöldséggel és a tésztával külön-külön kínáljuk a leveshez.

Szakács: Tetovált lány


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*