1 db marhafarok (kb. 1 kg)
2 sárgarépa
2 petrezselyem-gyökér
Negyed zeller
Fél karalábé
Fej hagyma
1 paradicsom
Fél paprika
1 csokor petrezselyem
Só, egész bors
5 dkg levestészta
A marhafarkat a hentessel feldaraboltatjuk. Beletesszük egy tepsibe a répával, gyökérrel, zellerrel, karalábéval, hagymával. Forró sütőbe toljuk, a legmagasabb lángon addig sütjük, míg a zöldségek és a hús széle elkezd pirulni. Ekkor kivesszük, egy lábasba tesszük a paradicsommal, paprikával. Annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje (én 5 l-es lábasban szoktam főzni). Felforraljuk, majd rögtön mérsékeljük a lángot. Folyamatosan leszedjük a habját, nagyjából ¾ óra múlva beleteszünk egy ek sót, kb. 10 szem borsot. Beledobjuk a petrezselymet is. Alacsony lángon fedőt kissé félrecsapva gyöngyöztetjük kb. 6 órát, közben ne keverjük meg, a lének kb. 2/3-ra kell csökkenni. Ha ennél több fogyna, óvatosan öntsük fel vízzel. Mikor kész elzárjuk, fél órát fedő alatt pihentetjük. Kiemeljük a húst és a zöldségeket, a lét sűrű anyagon (pl. textilpelenka) átszűrjük.
A tésztát külön sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A húst a zöldséggel és a tésztával külön-külön kínáljuk a leveshez.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.