Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / hal recept » Nizzai saláta

felvitel dátuma: 2024-11-30 18:04:54       mai nézettség: 1       nézettség: 93
részletes recept
Nizzai saláta
Hozzávalók 2 személyre:
  • 10 dkg vegyes salátakeverék
  • 1 zacskó zöld ceruzabab
  • 4 tojás
  • 2-3 db paradicsom
  • 2 tonhal/szardínia konzerv
    (lehet sült halfilé is)
  • fekete és zöld olajbogyó
  • 1 fej lila hagyma
  • 5-6 db szardellafilé (elhagyható, sós ízt ad)
    Öntethez:
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. barna nádcukor
  • 1 kk. őrölt görögszénamag
Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:

A zöld ceruzababot enyhén sós vízben roppanósra főzöm, (ha fagyasztott, pár percig elég), majd hideg vízbe dobom, hogy megőrizze a szép színét.
A tojásokat keményre főzöm, majd megpucolom.
A paradicsomokat darabokra (nyolcad) vágom.
A salátakeverékre rakom a tonhal- és paradicsomdarabokat, a felszeletelt lila hagymát, az olívabogyót, a negyedelt főtt tojásokat, a szardellát, a zöldbabot.
Majd mindezt meglocsolom a kikevert öntettel.

Feneséges ünnepi eledel!

Szakács: Teca


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*