Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Narancsos diógubatorta

felvitel dátuma: 2023-12-28 14:33:28       mai nézettség: 1       nézettség: 90
részletes recept
Narancsos diógubatorta
Hozzávalók 4 személyre:

Gubához

  • 1.5 l tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag vanilíás cukor
  • 1 dl narancslé
  • 7 db kifli
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 narancsból nyert narancshéj
  • 2 tasak vanilíás pudingpor
  • 5 ek cukor

Díszítéshez

  • 1 közepes db banán
  • 1 közepes db narancs
  • 1 közepes db zöld alma
  • 1 db piros alma
  • 8 db szegfűszeg
Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

Gubához

  1. Az 5 dl tejet felforraljuk a vajjal, a vaníliás cukorral, az 1 ek. cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet, és elkeverjük.
  2. Levesszük a tűzről, és ráöntjük a felkarikázott kiflire.
  3. Darált diót elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk, és óvatosan összeforgatjuk.
  4. Pudingot készítünk, 8 dl tejet felforralunk 4 ek. cukorral, 2 dl hideg tejjel kikeverjük a pudingporokat, majd a felforrt tejhez adjuk, és besűrítjük.
  5. A tortaformát kikenjük vajjal, belesimítjuk a diós kiflikarikákat, majd 180 fokon, 10 percig sütjük. Amikor félig kihűlt, ráöntjük a pudingot.

Díszítéshez

  1. A banánt és a narancsot felkarikázzuk.
  2. A banánkarikákat a torta alsó felére tesszük (ez a hó). A narancskarikákból készítjük el a hóembert. A zöld alma a hóember sálja és a seprűje, a piros alma a szája és a sapkája.
  3. Amikor teljesen kihűlt a puding, kivesszük a formából, és tálcára helyezzük.
Szakács: Csilluka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*