Égetett tésztához:
1/4 l víz
1/2 teáskanál só
10 dkg vaj
15 dkg finomliszt
4 tojás
Egy nagy fazékban felteszem melegedni a vízet. Ha forr, beleteszem a sót, elolvasztom benne a vajat, majd folytonos kevergetés mellett beleszitálom a lisztet. Addig főzöm, amíg a massza összeáll és elválik az edény falától. Ezután egy keverőtálba öntöm és a tojásokat szépen egyenként gépi habverővel hozzákeverem.
Ha elkészült a tésztám, csillagfejű nyomózsákba (vagy kinek milyen kinyomója van) töltöm és kivajazott, kilisztezett nagy tepsire diónyi rózsákat formázunk. Ha nincs kinyomónk, akkor egy zacskóba töltsük bele és abból nyomjunk kis labdákat.
Előmelegített 220°C-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd ha kész az ajtót résnyire nyitva hagyjuk, hogy kihűljön, eközben kicsit tovább szárad.... Az eredeti receptekben, rögtön kiveszik és rácson hagyják kihűlni, de én gyorsan visszatettem, mert 2 perc alatt megpuhult a külseje én meg ropogósan szeretem.Levágjuk a tetejüket.
Én csokikrémmel töltöttem meg őket,mert azt jobban szeretjük.Plusz a tejszinhab.Majd vissza a kalapkát.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.