Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / roston étel receptek » Mics - mititej, muzsdéjos káposztasalátával

felvitel dátuma: 2013-03-05 05:46:10       mai nézettség: 1       nézettség: 2385
részletes recept
Mics - mititej, muzsdéjos káposztasalátával
Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg bárány, 20 dkg marha, 20 dkg sertéshús darálva, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, , bors, 1 tk szódabikarbóna, kevés csombor (borsikafű), 1 szál kakukkfű.

A salátához: 1 kis fej káposzta, 1 fej lilahagyma, 3 db kisebb sárgarépa, 4 gerezd fokhagyma, , bors, őrölt kömény, 2 ek balzsamecet, 2 ek extra szűz olivaolaj, 1 dl szódavíz.
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
Mics: A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt, vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfű levéllel, 1 tk. szódabikarbónával jól összedolgozzuk. Éjszakára hűtőbe rakjuk.
Muzsdéj: 4 gerezd fokhagymát fokhagymapréssel összenyomunk, megsózzuk, Kevés szódavízzel, és oliva olajjal felöntjük, lefedjük, és éjszakára ezt is hűtőbe tesszük.
 
Másnap a húsokból apró kolbászkákat formálunk, és grillen megsütjük.
 
A salátához a káposztát apróra vágjuk, a lilahagymát felszeljük, a sárgarépát zsülienre vágjuk, és mindegyiket különkülön megsózzuk. Ha kicsit levet eresztett, összekeverjük. Borsozzuk, kevés őrölt köményt  szórunk . Hozzáadjuk a fokhagymás keveréket, (muzsdéj) és a balzsamecetet. Jól összekeverjük, és míg sül a hús állni hagyjuk. Ha nem új káposztát használunk, forrázzuk le, hogy ne legyen kemény, csípős ízű.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*