Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 március 31 hétfő Árpád névnapja

Főoldal » Meggyes-mákos muffin

felvitel dátuma: 2025-02-25 16:44:19       mai nézettség: 1       nézettség: 115
részletes recept
Meggyes-mákos muffin
Hozzávalók 4 személyre:

4 db tojás

4 ek eritrit

4 ek mákliszt (vagy darált mák)

6 g sütőpor

1 mk fahéj

50 ml napraforgóolaj (ha darált mákkal készül: 25 ml)

15 dkg meggy (fagyasztott vagy befőtt is lehet)

A meggyzseléhez:

10 dkg magozott meggy

1 ek eritrit

¼ mk fahéj

½ csomag tortazselé

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Azoknak ajánlom elsősorban, akik szeretnék egy kicsit visszafogni a szénhidrátot és a kalóriát, de nem tudnak ellenállni az édességnek.

A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, a máklisztet összekeverjük a sütőporral, fahéjjal, a meggyeket félbe vágjuk, kimagozzuk. A tojássárgájához keverjük a lisztet, belecsorgatjuk az olajat, azzal is összekeverjük, majd beletesszük a félbevágott meggyszemeket, újra összekeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Muffin formákba adagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd visszavesszük a hőfokot, és további 15 percig sütjük 180 fokon. Rácson hűtjük ki. Amikor a muffinok kihűltek, a meggyet felfőzzük az eritrittel, botmixerrel pürésítjük, belekeverjük a tortazselét, és rácsorgatjuk a muffinokra. A maradékot egy kis tálba öntjük, amikor megszilárdul, kockákra vágjuk, és a muffinok mellé kínáljuk.

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*