4 db tojás
4 ek eritrit
4 ek mákliszt (vagy darált mák)
6 g sütőpor
1 mk fahéj
50 ml napraforgóolaj (ha darált mákkal készül: 25 ml)
15 dkg meggy (fagyasztott vagy befőtt is lehet)
A meggyzseléhez:
10 dkg magozott meggy
1 ek eritrit
¼ mk fahéj
½ csomag tortazselé
Azoknak ajánlom elsősorban, akik szeretnék egy kicsit visszafogni a szénhidrátot és a kalóriát, de nem tudnak ellenállni az édességnek.
A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, a máklisztet összekeverjük a sütőporral, fahéjjal, a meggyeket félbe vágjuk, kimagozzuk. A tojássárgájához keverjük a lisztet, belecsorgatjuk az olajat, azzal is összekeverjük, majd beletesszük a félbevágott meggyszemeket, újra összekeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Muffin formákba adagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd visszavesszük a hőfokot, és további 15 percig sütjük 180 fokon. Rácson hűtjük ki. Amikor a muffinok kihűltek, a meggyet felfőzzük az eritrittel, botmixerrel pürésítjük, belekeverjük a tortazselét, és rácsorgatjuk a muffinokra. A maradékot egy kis tálba öntjük, amikor megszilárdul, kockákra vágjuk, és a muffinok mellé kínáljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.