Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Sütés / főzés nélküli étel » Meggyes - vaníliás álom

felvitel dátuma: 2018-06-29 18:01:35       mai nézettség: 1       nézettség: 535
részletes recept
Meggyes - vaníliás álom
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg magozott meggy
5 dl víz 
10 dkg cukor 
2 kk őrölt fahéj 
10 dkg búzadara 
kb. 15 - 20 darab babapiskóta 
1 cs. Oetker krémes por 
8 dl tej

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

A kimagozott meggyet a cukorral és a vízzel együtt felforraljuk.
Amikor a meggy egy kicsit megpuhult, levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük.
Ez a folyamat akár el is hagyható, de így simább, egyneműbb masszát kapunk.
Ezt mindenki döntse el, hogy szeretné inkább, így is, úgy is tökéletesen működik.
Ezután izésítjük a fahéjjal, visszatesszük a lángra, és amikor újra forr, akkor óvatosan beleszórjuk a búzadarát, csomómentesre keverjük és alacsony lángon besűrűsítjük.(kb. 5 perc)
Elzárjuk alatta a lángot és csak addig pihentetjük, amíg egy 20x25 cm-es tepsit/magas falú tálat vagy kérek tortaforma kibélelünk folpack fóliával.
Beleöntjük a meggyes masszát, majd tetejét kirakjuk babapiskótával és félretesszük.
Elkészítjük a krémes port, ahogyan a tasakon le van írva, is és a babapiskóta rétegre öntjük, simítjuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Fogyasztaskor ízlés szerint díszítjük,
Tetejére tejszínhabot is tehetünk.
Másnap szeletelve kínáljuk.
Bármilyen gyümölccsel működik, én szederrel, nektarinnal, őszibarackkal is készítettem már.

Szakács: Babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*