50 dkg magozott meggy
5 dl víz
10 dkg cukor
2 kk őrölt fahéj
10 dkg búzadara
kb. 15 - 20 darab babapiskóta
1 cs. Oetker krémes por
8 dl tej
A kimagozott meggyet a cukorral és a vízzel együtt felforraljuk.
Amikor a meggy egy kicsit megpuhult, levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük.
Ez a folyamat akár el is hagyható, de így simább, egyneműbb masszát kapunk.
Ezt mindenki döntse el, hogy szeretné inkább, így is, úgy is tökéletesen működik.
Ezután izésítjük a fahéjjal, visszatesszük a lángra, és amikor újra forr, akkor óvatosan beleszórjuk a búzadarát, csomómentesre keverjük és alacsony lángon besűrűsítjük.(kb. 5 perc)
Elzárjuk alatta a lángot és csak addig pihentetjük, amíg egy 20x25 cm-es tepsit/magas falú tálat vagy kérek tortaforma kibélelünk folpack fóliával.
Beleöntjük a meggyes masszát, majd tetejét kirakjuk babapiskótával és félretesszük.
Elkészítjük a krémes port, ahogyan a tasakon le van írva, is és a babapiskóta rétegre öntjük, simítjuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Fogyasztaskor ízlés szerint díszítjük,
Tetejére tejszínhabot is tehetünk.
Másnap szeletelve kínáljuk.
Bármilyen gyümölccsel működik, én szederrel, nektarinnal, őszibarackkal is készítettem már.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.