Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tavaszi receptek » Medvehagymás, újhagymás pogácsa.

felvitel dátuma: 2014-05-09 16:58:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1334
részletes recept
Medvehagymás, újhagymás pogácsa.
Hozzávalók 12 személyre:
2 tepsi pogácsához:
 
1 kg liszt,
25 dkg vaj
2 evőkanál rozmaringos fűszerolaj,
4 evőkanál tejföl,
1 csokor medvehagyma levél ,
1 csomó újhagyma zöldje, 
1 dl száraz fehérbor, 
1 kávéskanál cukor, 
1 evőkanál só,
őrölt bors, ízlés szerint,
1,5 csomag instant porélesztő,
1 tojás  fölverve, a pogácsák kenéséhez.
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Mivel most porélesztőt használtam, azt nem szükséges felfuttatni, hanem elég hozzákeverni a liszthez. Más esetben előzőleg fel kell futtatni az élesztőt tejben, kevés cukorral. A liszttel, minden hozzávalót összekevertem, köztük az apróra vágott medvehagyma levelekkel, és az újhagyma zöldjével, Jól összegyúrtam, majd fél órát kelesztettem. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtva, a tetejét keresztbe becsíkoztam késsel, majd kisméretű pogácsaszaggatóval, (esetleg likőrös pohárral) kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam úgy, hogy ne érjenek össze, majd a tetejét tojással megkenve sütőbe tettem. Kb. 200 fokon, 30 perc alatt megsült

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*