Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Medvehagymás gombás rétes

felvitel dátuma: 2013-04-19 12:10:47       mai nézettség: 2       nézettség: 2439
részletes recept
Medvehagymás gombás rétes
Hozzávalók 4 személyre:

1 cs Tante Fanny friss teljes kiőrlésű rétestészta 200 gr
fél csokor medvehagyma
60dkg gomba
1 csomag zöldhagyma
30 dkg bacon
1 db tojás
csipetnyi kakukkfű ( száraz őrölt ), só, bors
olaj a sütéshez, tésztakenéshez

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Töltelék:
A medvehagymát, zöldhagymát, gombát megtisztítjuk, majd kockára vágjuk.
Hasonlóan kockára vágjuk a bacont.
Olajon a bacont, zöldhagymát, gombát megpirítjuk majd fűszerezzük.
A felaprított medvehagymát is hozzáadjuk, majd egy kicsit még pirítjuk.
Ha a leve elfőtt hozzáadjuk a felvert tojást.

Tészta megtöltése:
Tante Fanny friss teljes kiőrlésű rétestésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük a konyharuhára, és laponként megkenjük olajjal, majd egymásra helyezzük.
A kihűlt tölteléket a tészta alsó felére halmozzuk.
A konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát, és a széleket behajtjuk, majd olajozzuk a tetejét.
190 C fokon légkeverős ( hagyományos sütőben 200 C fokon ) sütőben megsütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*