Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Mascarponés-szilvás lepény

felvitel dátuma: 2024-09-05 14:39:58       mai nézettség: 1       nézettség: 49
részletes recept
Mascarponés-szilvás lepény
Hozzávalók 4 személyre:
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vanilíás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 40 dkg szilva
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál rum
  • fahéj ízlés szerint (szóráshoz)
  • 2 ek cukor (szóráshoz)
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
  1. Vajat habosra keverjük a porcukorral.
  2. Hozzáadjuk a csipet sót, majd tovább keverjük a mascarponével, tojásokkal.
  3. Beletesszük a tejfölt, vaníliás cukrot, rumot, legvégül a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Ezt a masszát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt, közepes tepsibe, felaprított szilvával megszórjuk.
  5. Fahéjjal elkevert 2 ek. cukorral a tetejét meghintjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
Szakács: Csilluka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*