Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Nehéz » Marlenka

felvitel dátuma: 2015-10-05 08:12:23       mai nézettség: 1       nézettség: 2508
részletes recept
Marlenka
Hozzávalók 12 személyre:

70 dkg liszt
30 dkg cukor
12,5 dkg vaj
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál méz
1 evőkanál szódabikarbóna
2 db tojás
1 kávés kanál ecet
Kb. fél dl tej
Krémhez:
1 nagy konzerv sűrített tej kb 400 g
2 cs vaníliás pudingpor
1 l tej 
25 dkg vaj (szigorúan vaj, nem margarin)
Kakaópor a tetejére

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítés: A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön.
A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk, és gyúrjuk az összes tésztához való alapanyagot, majd a gombócot 6 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk, majd sütőpapírra rakjuk, és a tepsi hátlapján egyesével 6-6 perc alatt előmelegített, 175 fokos sütőben megsütjük.
A krémhez elkészítjük a pudingot (a tasak hátulján található leírás szerint). 6 dl-1 l tej felhasználásával, de minél több a krém annál jobb! A kihűtött sűrített tejet, a pudingot és a vajat géppel összekeverjük, ha kevésnek találjuk a tölteléket, akkor kevés tejjel lehet növelni a mennyiséget. (A mennyiség és állag az alapanyagok típusától függ, így lehet, hogy kell egy kicsit játszani a tej mennyiségével.) Fogjuk az első megsült lapot, megkenjük, majd rárakjuk a következőt, és így tovább. A tetejét is megkenjük, majd rászitáljuk a kakaóport. Lefedve 1-2 napra állni hagyjuk, hogy jól összepuhuljon. 
Sütési hőfok: 175°C

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*