Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / marha recept » Marhapörkölt

felvitel dátuma: 2021-07-31 22:45:55       mai nézettség: 1       nézettség: 359
részletes recept
Marhapörkölt
Hozzávalók 10 személyre:

5 kg marhalábszár felkockázva
1 kg vöröshagyma apróra vágva
5 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt szalonna
1 kis kanál örölt kömény
60 dkg. zöldpaprika

1 db  csípős paprika
30 dkg paradicsom

4 ek őrölt pirospaprika
2 dl száraz vörösbo

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:

A szalonnát felcsíkoztam, majd zsírjára pirítottam. A sült szalonnát kivettem, és a zsírhoz hozzáadtam a darabolt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Kicsit dinszteltem, majd hozzáadtam a köménymagot, amit kicsit kipattogtattam.
A kockázott marhalábszárat is beletettem, valamint a felkarikázott paprikának felét, és a paradicsomokat egészben úgy, hogy a csumáját kivágtam, és kereszt alakban bevágtam.  A húst kicsit pirítottam addig, míg ki nem fehéredett. Kevés vizet öntöttem alá (nehogy odakapja) és többszöri keverés mellett megvártam, amíg levet ereszt, majd megsóztam és hozzá öntöttem a vörösbort. A bográcsba került a felkarikázott paprika másik fele, és az erős paprika is félbe vágva. Ezután 3 órán át főtt, a bográcsot időnként megforgatva, és az elfőtt lét időnként pótolva.  Mikor már majdnem megfőtt, kozzákevertem a paprikát.. Rövid rotyogtatás után kész volt a pörkölt.

Szakács: scarlett69


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*