Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / marha recept » Marhalábszár pörkölt bográcsban

felvitel dátuma: 2015-04-29 09:48:06       mai nézettség: 2       nézettség: 1734
részletes recept
Marhalábszár pörkölt bográcsban
Hozzávalók 12 személyre:
5 kg marhalábszár felkockázva
1,5 kg vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt szalonna
1 kk köménymag
60 dkg zöldpaprika
1 db csípős paprika
30 dkg paradicsom
3 ek őrölt pirospaprika
2 dl száraz vörösbor
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:
A szalonnát felcsíkoztam, majd zsírjára pirítottam. A sült szalonnát kivettem, a zsírhoz hozzáadtam a kockákra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Kicsit dinszteltem, majd hozzáadtam a köménymagot, amit kipattogtattam (megpirítottam).
 
A kockázott marhalábszárat is beletettem, valamint a felkarikázott paprikának a felét, és a paradicsomokat egészben úgy, hogy a csumáját kivágtam, és kereszt alakban bevágtam.
 
Később a paradicsomok héját le tudtam húzni, azt eltávolítottam a bográcsból. A húst kicsit pirítottam addig, míg ki nem fehéredett. Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, majd megsóztam.
 
A bográcsba került a felkarikázott paprika másik fele, és az erős paprika is félbe vágva. Ezután két órán át főtt, a bográcsot időnként megforgatva, és az elfőtt levet időnként pótolva.
 
Mikor úgy éreztem megfőtt, a paprikát csomómentesre kevertem vörösborban, és hozzáöntöttem a bogrács tartalmához. Rövid rotyogtatás után a pörkölt elkészült
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/01/marhalabszar-porkolt-bogracsban.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*