Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / marha recept » Marhahús leves

felvitel dátuma: 2014-07-18 16:06:51       mai nézettség: 1       nézettség: 1655
részletes recept
Marhahús leves
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg marhalábszár levescsont
50 dkg vegyes zöldség, (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller, egy cikk kelkáposzta, paradicsom, zöldpaprika, hagyma, egy egész hámozott burgonya, , bors, mokkáskanál kömény, körömnyi babérlevél.
 

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

A megtisztított húst és csontot 3 l hidegvízben a fűszerekkel együtt feltesszük főzni.
Amikor a hús félig megfőtt beletesszük a zöldségeket. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul.
Metélt tésztával t...álaljuk.
A húslevesből a húst kiszedjük, felszeleteljük és gyümölcsmártást és főtt burgonyát adunk mellé.
Gyümölcsmártás
A gyümölcsöt megtisztítva annyi vízzel tesszük fel főzni, hogy a gyümölcsöt ellepje.
Ízlés szerin cukrozzuk. 1 dl tejfölt elkeverünk egy evőkanál liszttel és besűrítjük vele a megfőtt gyümölcsöt.

Szakács: Kormi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*