300 g mandulaliszt (vagy héj nélküli darált mandula)
300 g porcukor (vagy porrá őrölt édesítő)
3 db tojásfehérje
A cukormázhoz:
25 dkg porcukor
1 db tojásfehérje
A díszítéshez:
5 dkg gyöngycukor
25 dkg különböző színű marcipán és fondant vegyesen
A mai napig csodálkozom magamon, hogyan volt ennyi türelmem? Szóval, olyan szépre sikeredtek, hogy senkinek nem volt szíve megenni, így egy dobozban pihennek egész évben a spájzban, és karácsonykor előveszem asztaldísznek. Azt hiszem, az elkövetkezendő 50 évben az ilyenfajta sütikre nem lesz gondom!
Tegyük a mandulalisztet egy tálba. Ha nincs mandulaliszt, akkor jó a héj nélküli, finomra darált mandula is. Adjuk hozzá a cukrot, majd a tojásfehérjét, és addig gyúrjuk, amíg nem kapunk egy puha és egynemű tésztát. Nyújtsuk ki két sütőpapír között kb. fél cm vékonyra, majd szaggassuk ki a nekünk tetsző formára. Tegyük a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 150 fokon 15-20 percig. A cukormázhoz a tojásfehérjét géppel vagy kézi habverővel addig keverjük, amíg jó sűrű massza nem lesz. Amikor kihűltek a kekszek, kenjük meg a cukormázzal, és díszítsük ki a marcipánnal, fondant-nal és a cukorgyöngyökkel. Fémdobozban sokáig eláll.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.