Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Japán » Makizushi (sushi, szusi)

felvitel dátuma: 2014-06-20 17:42:25       mai nézettség: 2       nézettség: 2176
részletes recept
Makizushi (sushi, szusi)
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 kígyóuborka, csíkokra vágva,
1/4 piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva,
2 tojásból készült omlett  felcsíkozva.
 
250 g. sushirizs (rövidszemű)
4 db. nori lap (préselt algalap)
1 kávéskanál rizsecet  (helyettesíthető almaecettel)
kevés ,
 
A tálaláshoz: wasabi (csípős japán zöld torma), pácolt gyömbér, szójaszósz, esetleg japán káposztasaláta.
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A rizst megfőzzük, majd lecsorgatjuk. Mikor kicsit meghűlt, összekeverjük kevés sóval, és rizsecettel. A sushirizsnek enyhén ragacsosnak kell maradnia.
Míg a rizs , felcsíkozzuk az uborkát, a paprikát, és a közben megsütött omlettet is. 
A bambuszgyékényre tesszük a nori lapot, a fényes oldalával lefelé, majd vizes kézzel, egyenletesen elosztjuk rajta a rizst vékonyan, úgy, hogy a felső részén az algalapból 2 cm. kimaradjon. A rizs alsó 1/3 részére tesszük a töltelékként szolgáló felcsíkozott zöldségeket, majd a bambuszgyékény segítségével, az algalapot felhajtjuk, de a kimaradt részt, előtte vizes kézzel átsimítjuk. Így, amikor felhajtottuk, összeragad, és megakadályozza, hogy szétessen a sushitekercsünk. Kicsit pihentetjük, majd nagyon éles késsel feldaraboljuk, 2 cm. széles darabokra
Tálaláskor szójaszószt, wasabit, és pácolt gyömbért teszünk mellé, de készíthetünk hozzá, érlelt káposztát is.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*