Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / marha recept » majorannás hús

felvitel dátuma: 2016-08-17 15:38:52       mai nézettség: 3       nézettség: 1116
részletes recept
majorannás hús
Hozzávalók 1 személyre:
  • Fél kg marhahús
  • 2 fej hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál majoranna
  • Bors
  • Olaj vagy zsír
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A húst keskeny, kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A hagymát összeaprítjuk, majd az olajon megdinszteljük. Rátesszük a húst, kb. 10 percig pároljuk, amíg kis levet enged, utána sózzuk, borsozzuk, és puhulásig főzzük, időnként pótolva az elpárolgott vizet. Amikor megpuhult a hús, rászórjuk a majorannát. A tejfölben elkeverjük a lisztet és hozzáadjuk a húshoz. Pár percig együtt főzzük. Sűrű, krémes mártásnak kell lennie, ezt víz hozzáadásával szabályozhatjuk. Főtt tésztával a legfinomabb. Próbáltam más húsból is, marhából a legfinomabb, de elég a pulykahús, pl. comb is hozzá. Én ezt az ételt mindig kuktában készítem el, de mielőtt a tejfölös lisztet hozzáteszem, átrakom lábasba.

Szakács: Gita


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*