A húst keskeny, kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A hagymát összeaprítjuk, majd az olajon megdinszteljük. Rátesszük a húst, kb. 10 percig pároljuk, amíg kis levet enged, utána sózzuk, borsozzuk, és puhulásig főzzük, időnként pótolva az elpárolgott vizet. Amikor megpuhult a hús, rászórjuk a majorannát. A tejfölben elkeverjük a lisztet és hozzáadjuk a húshoz. Pár percig együtt főzzük. Sűrű, krémes mártásnak kell lennie, ezt víz hozzáadásával szabályozhatjuk. Főtt tésztával a legfinomabb. Próbáltam más húsból is, marhából a legfinomabb, de elég jó a pulykahús, pl. comb is hozzá. Én ezt az ételt mindig kuktában készítem el, de mielőtt a tejfölös lisztet hozzáteszem, átrakom lábasba.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.