Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 március 31 hétfő Árpád névnapja

Főoldal » Májgaluska (Gluténmentes)

felvitel dátuma: 2025-02-25 16:20:32       mai nézettség: 1       nézettség: 119
részletes recept
Májgaluska (Gluténmentes)
Hozzávalók 4 személyre:

1 db kicsi fej vöröshagyma

1 ek napraforgóolaj

2-3 db (kb. 15 dkg) csirkemáj

1 db tojás

¼ mk só

¼ mk őrölt fekete bors

1-2 ek rizsliszt

1-2 ek zsemlemorzsa (gluténmentes)

1 ek aprított petrezselyem

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
 

A megtisztított, apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd félretesszük hűlni. A csirkemájakat megmossuk, késsel elkaparjuk, a tojást villával felverjük és hozzáadjuk a májat, az apróra vágott petrezselymet, és a megdinsztelt hagymát. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. Annyi rizslisztet és zsemlemorzsát adunk hozzá fele-fele arányban, hogy galuskatészta sűrűségű legyen az állaga. Félretesszük pihenni. Ha időközben nagyon besűrűsödne, pár kanál levessel hígíthatjuk egy kicsit. Egy kisebb lábasban vizet forralunk, megsózzuk, vagy a levesből merünk le egy keveset, és amikor forr, belemártunk egy teáskanalat, és így szaggatjuk bele a galuskákat. Mikor feljöttek a leves tetejére, még tovább főzzük, de már lassú tűzön, inkább csak gyöngyözve forrjon a víz, kb. 10 percig, majd elzárjuk a gázt, és lefedve benne hagyjuk a galuskákat. Nem fognak szétázni másnapra sem. 

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*