1 db kicsi fej vöröshagyma
1 ek napraforgóolaj
2-3 db (kb. 15 dkg) csirkemáj
1 db tojás
¼ mk só
¼ mk őrölt fekete bors
1-2 ek rizsliszt
1-2 ek zsemlemorzsa (gluténmentes)
1 ek aprított petrezselyem
A megtisztított, apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd félretesszük hűlni. A csirkemájakat megmossuk, késsel elkaparjuk, a tojást villával felverjük és hozzáadjuk a májat, az apróra vágott petrezselymet, és a megdinsztelt hagymát. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. Annyi rizslisztet és zsemlemorzsát adunk hozzá fele-fele arányban, hogy galuskatészta sűrűségű legyen az állaga. Félretesszük pihenni. Ha időközben nagyon besűrűsödne, pár kanál levessel hígíthatjuk egy kicsit. Egy kisebb lábasban vizet forralunk, megsózzuk, vagy a levesből merünk le egy keveset, és amikor forr, belemártunk egy teáskanalat, és így szaggatjuk bele a galuskákat. Mikor feljöttek a leves tetejére, még tovább főzzük, de már lassú tűzön, inkább csak gyöngyözve forrjon a víz, kb. 10 percig, majd elzárjuk a gázt, és lefedve benne hagyjuk a galuskákat. Nem fognak szétázni másnapra sem.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.