Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tészta ételek receptek » Magyaros zöldbableves zabkocka tésztával

felvitel dátuma: 2015-07-26 07:37:33       mai nézettség: 1       nézettség: 3220
részletes recept
Magyaros zöldbableves zabkocka tésztával
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg zsenge zöldbab

4 kisebb szál sárgarépa

2 szál petrezselyem

6 kisebb szem újkrumpli

1 közepes fej vöröshagyma

3 dkg Premio Soós 8 Tojásos Zabkocka tészta

3 ek olaj

2 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)

1 kk

1 csipet bors

1 kk őrölt pirospaprika

1 tk házi darált pirospaprika (esetleg 1 tk paprikakrém)

1 kis csokor friss petrezselyemlevél

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A zöldbab két végét levágjuk, és kisebb darabokra szeleteljük.

A sárgarépát, a petrezselymet felkarikázzuk. Az újkrumplit felkockázzuk.

A vöröshagymát kockára vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, sárgarépát, petrezselymet, kicsit megpirítjuk, majd felengedjük vízzel.

Ízesítjük a sóval, borssal, pirospaprikával, darált paprikával, házi ételízesítővel.

Ha már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát, a petrezselyemlevelet.

Ha már a tészta és a krumpli is puha, tálalhatjuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*