Tészta
800 g liszt
200 ml tej
200 ml víz
42 g élesztő
3 ek kristálycukor
4 ek olivaolaj
2 kk só
Paradicsomszósz és feltét magyaros pizzához
200 ml sűrített paradicsom
Ízlés szerint: őrölt feketebors, só, vegeta, bazsalikom, oregánó, szerecsendió
Feltét 2x32 cm-es pizzához: 50 gramm paprikás és 50 gramm téliszalámi, 100 gramm szalonna, 4 darab hegyes erőspaprika, fél fej lilahagyma, ízlés szerint kukorica és reszelt sajt.
Tejfölös-fokhagymás szósz és feltét
200 ml tejföl
Ízlés szerint: őrölt fehérbors, só, fokhagyma, zöldfűszer, vegeta, bazsalikom, szerecsendió
Feltét 2x32 cm-es pizzához: 50 gramm csirkemellsonka és 50 gramm gépsonka, fél fej lilahagyma, ízlés szerint kukorica és reszelt sajt.
Az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a sóval, cukorral elkevert liszthez. Ekezdjük dagasztani, majd hozzáadjuk az olivaolajat és a vizet. 1 órán át kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk. A kör alakú pizzaformát (tepsit) kivajazzuk és kinyújtjuk a tésztát, majd megkenjük a szósszal, és rárakjuk a feltétet. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd ugyanennyi fokon kb. 10-15 percig sütjük. Ez a mennyiség 4 darab 32 cm-es pizzához elegendő.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.