Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Pizza étel receptek » Magyaros és tejfölös-fokhagymás pizza

felvitel dátuma: 2014-01-14 18:12:49       mai nézettség: 1       nézettség: 925
részletes recept
Magyaros és tejfölös-fokhagymás pizza
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta
800 g liszt
200 ml tej
200 ml víz
42 g élesztő
3 ek kristálycukor
4 ek olivaolaj
2 kk

Paradicsomszósz és feltét magyaros pizzához
200 ml sűrített paradicsom
Ízlés szerint: őrölt feketebors, , vegeta, bazsalikom, oregánó, szerecsendió
Feltét 2x32 cm-es pizzához: 50 gramm paprikás  és 50 gramm téliszalámi, 100 gramm szalonna, 4 darab hegyes erőspaprika, fél fej lilahagyma, ízlés szerint kukorica és reszelt sajt.

Tejfölös-fokhagymás szósz és feltét
200 ml tejföl
Ízlés szerint: őrölt fehérbors, , fokhagyma, zöldfűszer, vegeta, bazsalikom, szerecsendió
Feltét 2x32 cm-es pizzához: 50 gramm csirkemellsonka és 50 gramm gépsonka, fél fej lilahagyma, ízlés szerint kukorica és reszelt sajt.
 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a sóval, cukorral elkevert liszthez. Ekezdjük dagasztani, majd hozzáadjuk az olivaolajat és a vizet. 1 órán át kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk. A kör alakú pizzaformát (tepsit) kivajazzuk és kinyújtjuk a tésztát, majd megkenjük a szósszal, és rárakjuk a feltétet. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd ugyanennyi fokon kb. 10-15 percig sütjük. Ez a mennyiség 4 darab 32 cm-es pizzához elegendő.

Szakács: Katka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*