Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Nehéz » Máglyarakás nyírfacukorral

felvitel dátuma: 2015-02-13 11:15:31       mai nézettség: 2       nézettség: 866
részletes recept
Máglyarakás nyírfacukorral
Hozzávalók 4 személyre:
6 szikkadt kifli,
5 alma,
5 dkg. vaj
10 dkg. nyírfacukor
5 tojás,
1 csomag vanilincukor,
1 kanál diétás baracklekvár,
hozzávetőleg 1 liter tej,
kevés őrölt fahéj
kevés mazsola,
kevés rumaroma,
fél citrom leve.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:
Meghámozzuk az almákat, magházukat kinyomjuk, (alma magház kiszedővel) majd felszeleteljük. Az almaszeleteket megcsorgatjuk citromlével, majd a vajjal, a fahéjjal, pár csepp rumaromával, a nyírfacukor harmadával enyhén megpároljuk.
A kifliket felkarikázzuk, a tojásokat szétválasszuk.
A tojások sárgáját a nyírfacukor másik harmadával, a vaníliás cukorral, a tejjel jól elkeverjük, a kifliket belemártogatjuk. A kiflik felét kevés vajjal kikent 28 x 28 cm.- es sütőtálba fektetem, kevés lekvárral megkenem, a párolt almaszeletekkel beborítom, megszórom kevés mazsolával, majd a maradék kiflivel befedem a tetejét.
Sütőben addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.
Közben a tojásfehérjéket a cukor maradékával, pár csepp rumaromával keményre verjük, majd a kifli tetejére kenjük. Elsimítjuk, és villával megmintázzuk, majd ismét a sütőbe tesszük. 
Addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.
A nyírfacukrot cukorbetegségem miatt használtam, és a diétás lekvárt is, ami szintén cukorbetegek számára is jó. a mazsolával is óvatosan bántam.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*