8 db szikkadt kifli
4 db tojás
15 dkg cukor
50 dkg alma
0,5 l tej ( illetve amennyit beiszik a kifli )
5 dkg vaj
15 dkg barack jam ( vagy ami van )
1 cs. vaníliás cukor
A több napos kiflit felszeleteljük egyenlő darabokra.
Tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot és a tejet összekeverjük, majd a feldarabolt kiflire öntjük.
Annyi ra áztatjuk fel a kiflit, hogy azért egybe maradjon, ne áztassuk teljesen el.
A tepsit vastagon kikenjük vajjal és az áztatott kiflit belesimítjuk.
A megtisztított, és hámozott almát vékony szeletekre vágjuk, majd a kiflire tesszük egyenletesen elosztva.
Behelyezzük az előmelegített sütőbe. és addig sütjük, amíg az almaszeletek meg nem puhulnak.
( kb. 30 perc )
Kivesszük a sütőből, és pihentetjük ( hűlni hagyjuk ), addig felverjük a tojás fehérjét.
Majd a kemény habba óvatosan belekeverjük a jamet, majd az almára simítjuk, és villával kissé megcifrázzuk a tetejét, és még 5 percre betesszük a sütőbe, amíg a hab egy kissé megszíneződik.
Sütés:
a kiflit és az almát 175 C fokon sütjük, majd a tojáshab sütésekor visszavesszük 160 C fokra.
Tipp:
Lehet a megsült almára is tenni egy vékony réteg jamet.
Hűlni hagyjuk a kész süteményt, majd egyenletes kocka méretre vágjuk, meleg vízbe mártott késsel.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.