Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Kenyér / péksütemény ételek recept » Máglyarakás maradék kifliből

felvitel dátuma: 2013-06-16 10:00:50       mai nézettség: 2       nézettség: 4949
részletes recept
Máglyarakás maradék kifliből
Hozzávalók 4 személyre:

8 db szikkadt kifli
4 db tojás
15 dkg cukor
50 dkg alma
0,5 l tej ( illetve amennyit beiszik a kifli )
5 dkg vaj
15 dkg barack jam ( vagy ami van )
1 cs. vaníliás cukor

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A több napos kiflit felszeleteljük egyenlő darabokra.
Tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot és a tejet összekeverjük, majd a feldarabolt kiflire öntjük.

Annyi ra áztatjuk fel a kiflit, hogy azért egybe maradjon, ne áztassuk teljesen el.
A tepsit vastagon kikenjük vajjal és az áztatott kiflit belesimítjuk.

A megtisztított, és hámozott almát vékony szeletekre vágjuk, majd a kiflire tesszük egyenletesen elosztva.
Behelyezzük az előmelegített sütőbe. és addig sütjük, amíg az almaszeletek meg nem puhulnak.

( kb. 30 perc )
Kivesszük a sütőből, és pihentetjük ( hűlni hagyjuk ), addig felverjük a tojás fehérjét.
Majd a kemény habba óvatosan belekeverjük a jamet, majd az almára simítjuk, és villával kissé megcifrázzuk a tetejét, és még 5 percre betesszük a sütőbe, amíg a hab egy kissé megszíneződik.

Sütés:
a kiflit és az almát 175 C fokon sütjük, majd a tojáshab sütésekor visszavesszük 160 C fokra.

Tipp:
Lehet a megsült almára is tenni egy vékony réteg jamet.
Hűlni hagyjuk a kész süteményt, majd egyenletes kocka méretre vágjuk, meleg vízbe mártott késsel. 

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*