1 liter tej
5 db tojás
15 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
Felforraljuk a tejet, majd két evőkanál kristálycukrot és a vaníliás cukrot beleszórjuk, s átkeverjük. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval és két evőkanál kristálycukorral.
A tojások sárgáját egy külön tálban habosra keverjük a maradék kristálycukorral.
Amikor felforrt a tej, takarékra vesszük és a tetejére galuskákat szaggatunk két evőkanál segítségével a felvert tojásfehérjéből. 3 percig főzzük, majd 2 kanál segítségével átfordítjuk a tojásfehérje habokat, s a másik oldalát is 3 percig főzzük, hogy alul és felül is megfőljenek. Majd egy szűrőkanál segítségével kivesszük és egy nagy lapostányérba rakjuk egymás mellé.
A tojássárgás habhoz apródonként hozzáadjuk a forró tejet, de közben mindig kevergetjük.
Amikor már az összes tejet hozzákevertük a tojássárgás habhoz, s jól összekevertük, akkor az egészet visszaöntjük a lábasba és folyamatosan kevergetve kb. 3 perc alatt besűrítjük. Utána várunk vele kb. 5 percet, majd óvatosan beleöntjük egy jénaiba, s a megfőtt tojásfehérje galuskákat rárakjuk, majd hagyjuk az egészet jól lehűlni. Ha már lehűlt, akkor ehetjük is.
Én általában előző este szoktam elkészíteni, ha kihűlt hűtőbe rakom, s másnap ebéd után ez a desszert.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.