Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tejtermék étel receptek » Madártej

felvitel dátuma: 2020-08-27 10:57:46       mai nézettség: 2       nézettség: 1243
részletes recept
Madártej
Hozzávalók 6 személyre:

 

  • 1 liter tej

  • 5 db tojás

  • 15 dkg kristálycukor

  • 1 csipet só

  • 1 csomag vaníliás cukor

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Felforraljuk a tejet, majd két evőkanál kristálycukrot és a vaníliás cukrot beleszórjuk, s átkeverjük. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval és két evőkanál kristálycukorral.

A tojások sárgáját egy külön tálban habosra keverjük a maradék kristálycukorral.

Amikor felforrt a tej, takarékra vesszük és a tetejére galuskákat szaggatunk két evőkanál segítségével a felvert tojásfehérjéből. 3 percig főzzük, majd 2 kanál segítségével átfordítjuk a tojásfehérje habokat, s a másik oldalát is 3 percig főzzük, hogy alul és felül is megfőljenek. Majd egy szűrőkanál segítségével kivesszük és egy nagy lapostányérba rakjuk egymás mellé.

 

A tojássárgás habhoz apródonként hozzáadjuk a forró tejet, de közben mindig kevergetjük.
Amikor már az összes tejet hozzákevertük a tojássárgás habhoz, s jól összekevertük, akkor az egészet visszaöntjük a lábasba és folyamatosan kevergetve kb. 3 perc alatt besűrítjük. Utána várunk vele kb. 5 percet, majd óvatosan beleöntjük egy jénaiba, s a megfőtt tojásfehérje galuskákat rárakjuk, majd hagyjuk az egészet jól lehűlni. Ha már lehűlt, akkor ehetjük is.

Én általában előző este szoktam elkészíteni, ha kihűlt hűtőbe rakom, s másnap ebéd után ez a desszert.

Szakács: Katrin


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*